Oldtimer-SM 2019

Bollerup, 29/8 - 31/8 2019

Årets oldtimer-SM kännetecknades av vackert men ganska blåsigt väder. Tävlingen genomfördes med tre flygningar 2 minuter i samtliga klasser. Eftersom ytorna på Bollerup är stora gjorde blåsten inte så mycket, fältet räckte gott och väl till. Dock krävdes kikare för att kunna följa de mindre modellerna i en 2-minuters max-flygning. Med runt 25 deltagare var antalet tävlande dessvärre lägre än tidigare. En positiv överraskning var dock klass F-nostalgi, som vuxit och i år var en av de största klasserna!

Som avslutning avhölls på lördagen SMOS årsmöte, där det bland annat bestämdes att även nästa års OT-SM kommer att hållas på Bollerup i slutet av augusti. Att få arrangera en mästerskap på Rinkaby verkar tyvärr omöjligt, men Bollerup är ett mycket bra alternativ.

Sammanfattningsvis kan man säga att årets SM var en trevlig tävling där friska vindar kontrades med frisk kämparglöd! Ett stort tack till tävlingsledning och arrangörer med Martin, Bo-Eskil och Tycho i spetsen!

Andrea Hartstein

Fler sidor med bilder kommer senare

Externa länkar

Patrik Gertsson har skrivit och lagt upp bilder från tävlingen, se OLDTIMER SM 2019.

Missa inte heller Mats Strömbergs blogg hangflygning.se, som vanligt finns där många vackra foton. Använd länkarna nedan så kommer ni direkt till inläggen från OT-SM!

 

Senast ändrad: 2019-09-07