Header

Oldtimer-SM 2023

Så har det åter varit Oldtimer-SM på Bollerup, trevligt om än en smula blåsigt. Ja, vädret är ju alltid ett lotteri och i år får vi ändå sägas ha haft tur. Det regnade, men bara på nätterna. Det var blåsigt men inte på något sätt oflygbart. Som startplats hade vi ett utmärkt fält med vall. Dock fanns det två farliga majsfält, farliga därför att en modell som landar där är nästan omöjlig att hitta. Ett av majsfälten var närbeläget men låg lite vid sidan av och utgjorde inget större problem. Det andra låg ordentligt långt bort - ”det är så långt bort så dit kommer väl ingen” tänkte Bo-Eskil. Han hade nästan rätt, men bara nästan, maxflygande Per Qvarnström letade sig faktiskt dit fler än en gång. Eftersom hans modeller var försedda med spårsändare lyckades han hitta dem, något som annars hade varit stört omöjligt.

Om vädret var hyfsat så var det värre med antalet deltagare. Räknar man efter i resultatlistan så ser man att den bara innehåller 11 personer. Det låga deltagarantalet medför att det blir få personer i varje klass, i ungefär hälften av klasserna kom vi inte ens upp i tre tävlande. Frågan om vi ska slå samman några av våra många tävlingsklasser har dykt upp förut och kommer säkerligen att diskuteras livligt inför nästa SM.

För tävlingsrapport med bilder, se följade länkar för de olika dagarna:

Externa länkar

Mats Strömbergs har skrivit om tävlingen på sin blogg hangflygning.se, som vanligt finns där många vackra foton. Använd länkarna nedan så kommer ni rätt!

Andrea Hartstein

 

Senast ändrad: 2024-02-02