Vårtävlingen & Vårmaxen 2018

Prognosen var inte helt stadig i veckan innan tävlingen. När helgen närmade sig stod det klart att det skulle bli mycket bättre förhållanden på söndagen, varför vi beslöt att utnyttja reservdagen. Jag testflög på lördagen och kunde konstatera att fältet knappast hade räckt till ens för enminutersflygningar den dagen! Obs. att det är väldigt bra i om man anger sitt mobilnummer när man annmäler sig, då är det lättare att informera om sådana här ändringar.

Nu fick vi äntligen en dag med härligt friflygväder! Vinden hade svårt att bestämma sig vart den skulle vända sig, men den var svag och modellerna stannade på fältet. Det blev två bortflygningar p.g.a. strejkande timers, modellerna försvann åt var sitt håll. Flera hade nog kunnat försvinna, Andrea Hartstein flög 7 minuter efter lång fusetid och Bo Eriksson skall ha flugit i 13 minuter.

Klass B och F-Nostalgi var de största klasserna, här krävdes full tid för att vinna. G-Int och S-1 vanns också på full tid. Resultaten var höga i alla klasser, även om det var svårtstartat i segelklasserna med den svaga och växlande vinden. I de moderna småklasserna blev det full tid i samtliga klasser utom F1S, där jag och Tommy blev tvungna att flyga flyoff då vi flugit lika dåligt. Andrea Hartstein tog hem P30 och Kosma Huber hade uppvisning i F1H och F1A-2.

Jag vill tacka alla som kom och önskar er välkommna till Hösttävlingarna som går den 6:e oktober.

Martin Larsson
MFK Sländan

Resultatlista SMOS vårtävling pdf
Resultatlista Vårmaxen pdfFotogalleri

(klicka på bilderna för att visa)
foto: Andrea Hartstein

Göran fyller på bränsle i sin Hailshot

foto: Andrea Hartstein

Även Lars Karlsson flög en Hailshot

foto: Andrea Hartstein

Stig Sjöstedts Aurikel, ensam tävlande i Sint

foto: Andrea Hartstein

Björn Källmans Laban passerar ovanför

foto: Andrea Hartstein

Richard Borglund vevar in varven på sin nya Åhman X-1

foto: Andrea Hartstein

Richard och Karin med GX-46

foto: Andrea Hartstein

Ingmar Nilssons Skylady visar sitt ansikte

foto: Andrea Hartstein

Lars-Erik tankar sin EastwindSenast ändrad: 2018-05-13