SM i OT-RC Motor och Segel

Norrköping, 26:e augusti

SM i OT-RC Motor och Segel hölls den 26 augusti 2017 på F-13 i Norrköping. I motorklassen (modeller konstruerade 1965 eller tidigare) var 9 personer och 11 modeller anmälda. I segelklassen (modeller konstruerade för minst 30 år sedan) var 6 personer och 6 modeller anmälda.
Vädret var utomordentligt bra, till skillnad från 2016 då det var svårfluget i den hårda blåsten. Stämningen bland deltagarna var god, vi hjälpte varandra med tidtagning men hade också två klubbmedlemmar som bidrog med tidtagning.

Tävlingsreglerna är enkla: I motorklassen stiger man med motor till önskad höjd och får använda max 4 minuter och i segelklassen bogseras modellerna upp med hjälp av 30 m gummirep och 100m lina. I båda klasserna gäller att sedan glidflyga 4 minuter varken mer eller mindre, landa sen och stanna inom en cirkel på 30 m.

Motorklassen hade landningen på asfalt, vilket visade sig vara svårt när planen ville rulla förbi den utmärkta landningsplatsen. Trots detta var det några som klarade konsten att stanna så att man fick landningspoäng.

Per Larsson

Resultatlistapdf


Bilder från tävlingen

Bengt Åhmans GP-Special och Red Zephyr

Bo-Eskil i samspråk med Anders Fälldin, ordförande i Norrköpings RadioflygklubbArne Fridén med sin Sky-Skooter 
Per Larssons San José inför landning
 
Per Kämpes Sky-Skooter 
Vinnaren Johan Bagge med sin J3 Cub
 
Johans J3 Cub mot landningsmärket 
Per Larsson startar sin San José
 
Arne Fridens vackra Sky-Skooter i sitt rätta element 
Bengt Åhman Startar sin Red Zephyr
 
Red Zephyr i sitt rätta element 
Bengt Åhman med sin GP-Special
 
Vi fick publik av ett annat slag också (en örn)Senast ändrad: 2017-10-07