Oldtimer-SM 2017

Bollerup, lördagen den 9:e september

Lördagen blev en repris av fredagen, fast blötare och blåsigare. Det här var nog den dag som hade sämst modellflygväder och de klasser som var tänkta att flygas under dagen blev påtagligt decimerade. Tre startande i A1, tre startande i A2, tre startande i de kombinerade F-klasserna...
Medan tiderna i A1 och A2 var överlag låga, verkade F-modellerna klara vädret bättre. De två äldre F-klassiska knarrarna brummade sig långsamt upp genom duggregnet, då och då blandat med det lite ettrigare brummandet från Mattis Starduster i F-Nostalgi. Segraren Per Qvarnström lyckades till och med flyga fullt, tre maxar 2 min.

Mest otur hade Martin Larsson, som satte sin fina Viking (klass S-int) i ett av de fåtaliga träden. Bo-Eskil lånade en traktor med skopa från en av gårdarna i grannskapet, i skopan hissade man upp en man med ett långt spö, men trots alla ansträngningar så gick det inte att få ned modellen.
Mot eftermiddagen tilltog både regnet och blåsten. De avslutande flygningarna gjordes i hällregn, det var Matti med Bernfest och Anders Sellman med Thermal Hunter som trotsade Pluvius för att få till sina sista starter.

På kvällen när alla hade hunnit torka var det dags för årsmöte och sedan gemensam middag. Skalamodellerna ställdes upp för visning och omröstning om vackraste modell, "Concours d'Elegance". Mer om skalamodellerna finns att se på följande sida: Skalatävlingen under OT-SM 2017.
Trots allt regnande tyckte nog de flesta ändå att det var trevligt att komma ner till Bollerup, lufta sina flygmaskiner och träffa modellflygvänner som man kanske bara ser en gång om året.
Tävlingsledningen ska ha en eloge för att de, trots de usla förutsättningarna, kunde genomföra en lyckad tävling. Medföljande icke-modellflygare ska ha en eloge för att de stod ut!

Andrea Hartstein
Foto: Andrea och Lars


Per Qvarnström Dixie
Per Qvanström, som vann den kombinerade F-klassen, syns här mecka med sin DixieSlicker
En annan av F-flygarna, Lars-Erik Fridström, startar sin SlickerDMI UNIC
Jan Kilåker med sin UNIC, en A2-modell som gavs ut i byggsats av danska DMI.
Modellen är byggd från en originalbyggsats.Pjerri 69
Ove Nesdam med sin Pjerri 69Albatross
Ingvar gör sig klar att släppa Paul Ivar Paulsens Albatross
 
Albatross
Här stiger Albatrossen till väders

Lars Tolkstam, Markuu Tähkäpää
Lars Tolkstam hjälper Markku att montera ihop hans ArmesArmes 1942
Armes, en vacker segelmodell från 1942Master
Göran redo att släppa upp Sven Landerviks MasterA1 Mini Ghost
Görans Mini Ghost vann klass A1Thermal Hunter
Mot eftermiddagen mörkade himlen betänkligt när regnmolnen drog in.
Här Lars och Anders med den senares Thermal Hunter i uppvevningsstativet.Anders Thermal Hunter
Anders med Thermal Hunterns kropp i säkerhet från ovädretSenast ändrad: 2017-11-26

Tillbaka till huvudsidan >>