Oldtimer-SM 2014

Rinkaby, lördagen den 9:e augusti

Lördagen började med svag vind, vilken dock snabbt ökade i styrka för att under eftermiddagen nå upp till ungefär 6 m/s. Maxtiden sattes till låga 90 sekunder, ett vettigt val med hänsyn till omständigheterna. En titt i resultatlistan visar att det var många modeller som av olika anledningar aldrig fick någon start noterad. Någon modell drabbades av vingbrott, men de flesta modeller som kom i luften klarade faktiskt av förhållandena ganska bra.

I A1 segrade Lasse Larsson genom tre säkra starter med sin Örnunge, han var den enda att flyga fullt. I denna klass fann vi också tävlingens yngsta deltagare, Noah Mackey, som sänkte deltagarlistans medelålder med åtskilliga år! Han deltog med två modeller, men båda kraschade tyvärr i blåsten innan han hade hunnit få någon tid registrerad.

Också klass B avgjordes utan fly-off, här var det Lars Karlsson som placerade sig främst med en Senator. Med 10 deltagande modeller var resultatlistan kortare än den brukar vara, men det får väl skyllas på vädret. I klasserna C, S1 och F-nostalgi var det fler som maxade. Med hänsyn till dåliga väderutsikter och det stundande årsmötet beslöt tävlingsledningen att skjuta på fly-off:erna till nästa dag. Ett klokt beslut skulle det visa sig, strax efter tävlingens slut började regnet dugga över fältet.


Isacson S1 Nordanvind
Per Lauritz Harbys nybyggda Nordanvind fordrade nattarbete för att bli klar i tid


A1 Cikada
Richard Borglund med Cikadan i en hand och startlinan i den andraBoris Boritinskij släpper iväg en av sina modellerBirgit Törnkvist vevar sin FA Moth medan Georg håller iHär är det Ingvar Nilsson som vevar upp sin Cloud TrampGöran Dackes "Hot Head"Senast ändrad: 2014-09-11

Söndagens tävlingar >>