Oldtimer-SM 2014

Rinkaby, fredagen den 8:e augusti

Under fredagsmorgonen föll det en del regn, men när tävlingen tog sin början tittade lilla solen fram igen och såg till att vi fick trevliga förhållanden under hela dagen. Det vackra vädret till trots var det endast segraren i F-klassiskt, Göran Larsson med sin Cyclone, som lyckades flyga fullt.

I klass A2 väckte Markku Tähkäpää förra året berättigad uppmärksamhet med sin Ellipsi. Detta år deltog han med två versioner av denna vackra men ack så svårbyggda konstruktion. Och vann igen. "Originalet slår kopian" stod det skrivet på finska på en annan av hans modeller, och det är väl bara att konstatera att det stämde!

I klass A var det "The Chad" som dominerade. Hade inte Lars Tolkstam flugit bort sin modell i sin andra start (den hittades dagen efter), så hade vi fått se Chad-flygare på alla pallplatser. Ny lyckades Ingvar Nilsson klämma sig in på tredje plats med sin vältrimmade FIB. Vann gjorde Ole Torgersen, som endast tappat fem sekunder.

Under fredagen flögs också RC-klassen. För att få möjlighet att landa på ett snyggt sätt så skedde den delen av tävlingen på en klippt gräsmatta vid logementet. Här vann Thomas Johansson med sin eldrivna Playboy.


Gunnar Wivardsson med nybyggd Savage-51


Klass A2 och klass A - Richard Borglund med Nordic och Anders Sellman med Trim IIGeorg Törnkvists TI-39 stiger mot skynEn av Markku Tähkäpääs båda EllipsiHämtning av modellerGunnar Ågren gör en start med sin HU-10CSenast ändrad: 2014-09-11

Lördagens tävlingar >>