RC-Oldtimerträff
Ränneslätt, Eksjö den 12/10 2008
Deltagarna
Tävlingsdeltagarna och deras modeller
Foto: Mats Lund

I vackert höstväder träffades "Molnens Bröder" återigen på Ränneslätt i Eksjö. Ett tiotal flygare infann sig från Malmö i söder till Nyköping i norr. Tanken var att vi skulle försöka oss på att köra det gamla RC-V programmet, men p.g.a den starka sidvinden så hade vi fullt upp ändå. Det blev en del konstiga manövrar av sådant slag som ej fanns med i programmet. Största problemet var att tygla modellerna på marken, i luften så klarar sig våra SIDENKLÄDDA !! modeller sig bra trots hård vind.
Det flögs hela tiden, med något avbrott för fika och korv.

Dagen till ära dök det upp några modellflygare vid namn Stig Karlsson, Börje Ekeroth samt en som hette Lilja (tror jag), dessa berättade många härliga modellflygminnen från den gamla goda tiden, måtte de ta pennan och skriva ner allt som jag fick höra.
I vanlig ordning skötte Christer Skäär bevakning av flygradion, samt såg till att elden hölls vid liv hela tiden och höll snacket igång vid elden. Tragiskt nog så gick hans gamla fällestol sönder (för övrigt så var det en till som brakade ihop).
Övriga haverier uteblev. Det var bara en liten incident för Anders Nilsson, Habo som fick sin modell högt upp i en stor asp. Den starka vindavdriften föste modellen just till den aspen. Men Anders är en vig man, han klättrade upp, fick lite lätt höjdskräck, avvaktade en stund, och klättrade sedan de sista metrarna upp till modellen och tog så sakteliga med sig den ner.

Tack ska ni ha alla som kom hit och gjorde detta till en trevlig dag.

Bengt Åhman / Höglandets MFK

Se även följande länkar:
Ulf Alsérs bilder från träffen
Film av Thomas Berggren


Två modellflygare som var med i radioflygets början berättade gamla modellflygminnen
Fr.v. Börje Ekeroth, Eksjö och Stig Karlsson, Jönköping (tidigare Nässjö)

Foto: Bengt Åhman