RC-Oldtimerträff
Hultsfred, 12-13 okt 2019

Då har Molnens Bröder haft höstmönstring på Hultsfreds gamla krigsbas helgen 12-13 oktober. Vi var endast 7 som flög i år, allt beroende på de dåliga väderutsikterna med kraftig blåst. Dock blev det något bättre än förväntat. Inget regn men byig vind på lördagen, på söndagen betydligt lugnare med solsken. På lördagen välkomnades vi av "Fältherren" Evert Oskarsson, som bjöd på kaffe, kanelbullar och allmänt samlingsmys. Därefter flög vi en hel del starter i den hårda vinden. Lars Karlsson från Gamleby förärade oss med ett besök, han var här redan 1965 då han flög SM i RC III. Från Höglandets MFK deltog som vanligt Jan Vidergren med fru Anna-Carin Helgesson, som även hjälpte till att fotografera.

De flesta drog sig hem på eftermiddagen, men vi var tre kvar som stannade för övernattning. På kvällen tittade vi i det gamla bildarkivet från Höglandets MFK samt bläddrade i en massa modellflygtidningar som jag hade med mig. Senare på kvällen intog vi från byns pizzeria var sin god kebabtallrik. Som mysbelysning hade vi tänt fältbelysningen, därefter gick vi upp i TL-tornet. Det är inte längre i bruk, men med det mesta av utrustningen fanns kvar och vi stod och tittade ut över fältet med all belysning.

På söndagens flygningar var vi endast tre som deltog, synd, eftersom vädret nu var mycket bra. Summa summarum, en lyckad träff ändå, med ett fantastisk mottagande av Evert Oskarsson, som också välkomnade oss tillbaka igen.

Text: Bengt Åhman
Foto: Anna-Carin Helgesson och Bengt Åhman


Morgonsamling
Morgonsamling med kaffe och bullar

Great News
Jan Vidergren med Great NewsQuaker Flash
Kaj Jonsson med Quaker FlashBengt Åhman med Red Zephyr
Bengt Åhman med Red Zephyr. I bakgrunden GP-specialIngmar Svensson med Falcon 56
Ingmar Svensson med Falcon 56GP Special
Bengt Åhmans GP-specialVi som flög
Vi som flögfikapaus
Viktigaste av allt, fikapaus!Senast ändrad: 2020-02-08