Hösttävlingen & Höstmaxen 2016

Gendalen, 15:e oktober

Årets hösttävling avhölls i Gendalen tillsammans med Sländans tävling Höstmaxen för de moderna friflygklasserna. Tävlingsdagen bjöd på blå himmel och solsken, men också på en ack så frisk vind på runt 7 m/s. Med en maxtid på 90 sekunder räckte fältet ändå gott och väl till.
Antalet tävlingsdeltagare var inte så dåligt, även om man kan tro det när man tittar i resultatlistan. Att många modeller stannade på marken är förståeligt, och de långa hämtningarna gjorde att det knappast gick att hinna med mer än två klasser. Själv hann jag till exempel inte göra en enda oldtimerstart, då jag koncentrerade mig på P30 (plus en misslyckad start i F1A2).

Att det var svårfluget, speciellt för segelflygarna, vittnar tiderna om. Med sin Skylady var Lasse Larsson den enda som lyckades göra kontrollerade höjdstarter. Vi andra fick allt som oftast släppa modell eller lina för att inte dra sönder vingarna, resulterande i en flygning på som mest några tiotal sekunder, eller en nolla i det fall linan inte lossnade. Jag tror åtminstone att alla kunde åka hem med hela modeller, ett nog så gott resultat en sådan här dag.
(Gummi)motorflygarna hade det lite lättare, Lars Karlsson och Björn Källman flög maxar i klass B & C,och även i de moderna klasserna P30 (gummi) och F1S (el) maxades det.

Trots att Aelous var på bushumör blev det ändå en solig och trevlig avslutning på friflygåret, och vi får tacka Lasse Larsson och modellflygklubben Sländan för en väl genomförd tävling.

Andrea Hartstein

Resultatlistapdf


Externa länkar

Mats Strömberg har skrivit om tävlingen i sin blogg hangflygning.se, som vanligt illustrerat med mängder av vackra foton!.


Bilder från tävlingen

Tältet gav vindskydd
Tältet gav välbehövligt vindskydd

P30 Robin
Ingvar med sin P30 Robin



Aurikel
Freddy klar att släppa Stig Sjöstedts Aurikel
 
Aurikel
Aurikel stiger mot en blå(sig) sky



Freddys Carioca
Freddy gör iordning sin Carioca, klass S3



Senast ändrad: 2016-10-19